divendres, 25 d’abril del 2014

Fashion Revolution Day

Ahir vam recordar el primer aniversari del pitjor accident laboral de la industria tèxtil. L'enfonsament de l'edifici Rana PLaza a Bangladesh va deixar més de 1.000 morts, més de 2.000 ferits i més de 800 orfes. 

Durant aquest temps s'ha treballat per la millora de les condicions laborals en els països del sud-est asiàtic, així com també s'ha creat un fons de compensació per a les víctimes de "1'accident". Però avui, un any després, moltes de les 27 marques que produïen en aquests tallers s'han negat i han girat l'esquena, a contribuir econòmicament per les indemnitzacions de les víctimes.


L'Associació de Moda Sostenible de Barcelona va organitzar ahir, una desfilada commemorativa per recordar que hi ha alternatives reals, més socials i sostenibles, a l'hora de fer moda.

Tot i així, no oblidem als treballadors de la confecció de l'Asia. els que produeixen la roba que tots portem a preu de saldo.

Reivindiquem salaris justos, drets laborals fonamentals i llibertat per tots els obrers i obreres que es tenyeixen de sang cada dia per que nosaltres puguem estrenar samarretes cada setmana.

En record a les víctimes i en suport als que lluiten a l'altre banda del món, farem el possible per seguir explicant que un altre model és possible i sobretot seguirem informant del què passa a l'altre costat del planeta. Per que tots som responsables i nosaltres triem, en quin món volem viure.

Som el que vestim!

Ni oblit, ni perdó!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada